Мобилтел с ново поколение мрежа

Технологията за широколентов мобилен интернет, която Мобилтел е в процес на разпространение в страната от началото на януари тази година, за първи път е реализирана в Норвегия и Швеция през 2009. LTE стандарта осигурява както по-висока скорост на интернета, така и по-голям капацитет. Въвеждането на новата 4G мрежа в България, ще промени целия облик на мобилните услуги. Тя навлиза в нашата страна, благодарение на Mtel, сравнително рано, като се има предвид, че в САЩ се радват на LTE технологията от 2010 г. Това превръща българския мобилен оператор в един от най-иновативните засега в страната. Очаква се до края на 2012 г. мрежата да бъде разпространена в по-големите градове и тогава всички потребители ще могат да се възползват от новите възможности на LTE стандарта. А част от тях са гледане на онлайн телевизия и мултимедия с високо качество на картината, както и онлайн игри. Високата скорост на интернета, която Мобилтел ще осигури, ще позволи използването на обществени „смарт” услуги в сферата на здравеопазването, транспорта и др.
Феновете на смартфоните, приложенията и всичко свързано с новите технологии, ще могат да изпробват тази услуга, когато се пусне напълно официално. Засега Mtel ще позволи тестването на 4G мрежата от желаещите фирми и се предполага, че от обратната връзка от тях, ще зависи по-нататъшното й разпространение из цялата страна. Реализирането на подобни нови технологии, може да има множество ползи за потребителите.

Google+ Comments

3 Responses to Мобилтел с ново поколение мрежа

  • Анжела says:

    Напълно съм съгласна, че Мобилтел на практика въвежда новите технологии в БГ – така е и с 4G мрежата и LTE технологията, която компанията стартира от началото на 2012 година!

  • Добромиров says:

    Ако не са МТел новите технологии ще заобикалят страната ни. Ето, че най-големият мобилен оператор реално стартира вече програмата си за изграждане на мрежата от последно поколение.

  • Никс says:

    “Абе като си купи HTC-то миналото лято и то само заради опцията за безплатен мобилен нет, не бях изобщо доволен от скоростта дори когато си беше с бързата скорост… но последните 6 7 месца дори бавния нет си е нормален и сега всичко си зарежда нормално … явно са си направили ъпгрейд на хардуеар-а :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Календар

August 2015
M T W T F S S
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Категории новини