Facebook и Twitter намалиха обема си към медиите

През последната година наблюдаваме намаляване на трафика от социални мрежи като Facebook и Twitter към главните новинарски сайтове. Според източник от Axios, този тренд се дължи на стремежа на социалните медии да се отдалечат от политическите теми и да се фокусират върху развлекателно съдържание.

В миналото, платформи като Facebook и Twitter имаха критична роля в разпространението на информация по време на ключови моменти като “Окупирай Уолстрийт” и Арабската пролет. Въпреки това, с растящите случаи на дезинформация и манипулации на общественото мнение, особено по време на изборите на Доналд Тръмп и Брекзит, регулаторите наложиха по-строги контроли върху тези платформи.

В отговор на нарастващите регулации и глоби, Facebook и Instagram започнаха да ограничават видимостта на новинарските статии, като се концентрират върху поощряването на лични комуникации между потребителите. Данни показват значително намаляване на трафика от социални медии към новинарски сайтове.

Този нова реалност изисква медийните компании да преосмислят своите стратегии за аудитория и трафик. Вместо да разчитат на социалните медии като посредници, издателите са призовани да инвестират в собствени методи за привличане и задържане на читатели, както и да защитават съдържанието си.

Така се разглежда текущата ситуация като възможност за медийните издатели да станат по-независими и иновативни в стратегиите си за достигане до аудиторията и управление на информацията си.

Google+ Comments