Часовник за здраве

Колко често правите измерване на кръвното си? Усещате ли умора, стрес, изтощение? Какви са признаците, че не сте здрави? Всички тези, че и много други показатели, може да ги получите само от един часовник. Той е смарт и изисква постоянно да го носите, за да създаде правилна здравна картина.

Звучи като джаджа от филм на бъдещето, но всички, които разполагат със смарт часовниците, свързани с телефоните си, могат да го потвърдят. А темата на текста е вдъхновена от излизането на новия модел на Samsung – Galaxy Watch5. Определено ме впечатли!

Чрез електросисгнали само чрез измерване на пулса иновацията може да следи кръвното налягане, работата на сърцето, дори и да прави анализ на телесния състав. Още по-интересното е, че отчита моменти на стрес и как се отразяват те на организма. На база ежедневните дейности съставя график, който помага за водене на по-здравословен начин на живот.

Сред изненадващите за мен функции бе, че изпраща известия за раздвижване, ако прекалено много стоите или работите на едно място. Също любопитно бе, че Galaxy Watch5 измерва честотата на вдишвания по време на сън. По това определя качеството му, както и може да сигнализира при евентуални нарушения, които да са признак за по-сериозен проблем.

Всички тези технологични възможности позволяват да се изпращат и консултират с личния лекар. Това от своя страна е напредък не само в технологията, но и в медицината, защото могат да бъдат уловени много здравословни проблеми. Аз самият мисля да се сдобия със смарт часовника на Samsung и да започна да обръщам малко повече внимание на здравето си, въпреки че нямам конкретни заболявания.

Google+ Comments