Предимствата на Cloud хостинга от ICN.bg

ICN.bg е първата у нас компания, която представи услугата Cloud hosting (Облачен хостинг). Това е нещо уникално за българския пазар, но на запад вече е сред по-предпочитаните опции за хостване. Облачният хостинг се представя по-добре не само от споделения хостинг, но и от виртуалните частни сървъри, а дори и от наетите (можете да разгледате сравнение в сайта на ICN), като запазва цената на услугата изключително ниска.

Какви са предимствата на Cloud хостинга от ICN.bg?

  1. Ползвате и плащате толкова, колкото ви трябва.  Свикнали сме, когато купуваме какъвто и да било хостинг, да избираме от т.н. „планове” с предопределени ресурси.  Но много често се получава така, че не използваме и половината от тях. При облачния хостинг в ICN можете да определяте точно колко и от кой ресурс ви е нужен, както още при покупката, така и след нея – в напълно реално време. Понякога се случва така, че сезонно или поради някакъв повод, само за 1 ден или седмица-две имаме ненормално много посетители, които излизат извън ограниченията на хостинг акаунта ни. В такъв случай при обикновен споделен хостинг, просто плащате и минавате за постоянно на по-висок план. Ако сте в ICN.bg на Cloud хостинг обаче, можете още в момента, в който натоварването стане голямо, да увеличите CPU и RAM, да кажем, а веднага щом положението се нормализира, да се върнете на старите си ресурси. По този начин дори няма да платите за цял месец, а толкова, колкото сте ползвали.  С Cloud услугата отчитането става на час използван ресурс, което може да бъде само във ваша изгода.
  2. Няма защо да се страхувате от downtime. Клауд архитектурата е устроена така, че това да не се допуска. Дори един от сървърите-майки да падне, цялата ви информация моментално се дублира и е видима от друг сървър. Потребителят на сайта ви изобщо няма да усети прекъсване, каквото и приложение да ползва.  Целият процес е изцяло автоматизиран и не изисква човешка реакция
  3. Контролният панел на сайта ви е достъпен отвсякъде. Дори да се намирате на заведение в дадения момент, с разработеното от ICN.bg приложение можете да влезете в хостинг акаунта си и да реагирате на някакъв проблем – например да увеличите временно даден ресурс, заради прекалено натоварване в този момент.

Това, разбира се, далеч не е всичко. Услугата има още много предимства, които бихте могли да разгледате на сайта на хостинг компанията. Определено Cloud хостингът ще има бъдеще и у нас, заради стабилността, която предлага, оптимизирането на разходите и много други.

Google+ Comments