Как да пазаруваме безопасно онлайн

Интернет пазаруването отдавна е част от нашето ежедневие, защото бъдещето вече е в мрежата. Всяка фирма, която иска да разшири пазара си и да има силно присъствие онлайн, разработи свой дигитален магазин. Той е активен както в сайта на бранда, така във формат на приложения. Онлайн магазините се превърнаха в отделен канала за комуникация с клиентите, толкова важен, колкото традиционния канал на продажба лице в лице.

За последните години хората по света изградиха навик да купуват в Интернет. Но често забравят факта, че мрежата крие някои рискове, особено когато поръчват стоки, които са с голямо намаление или са от съмнителни сайтове. За да бъдем сигурни, че продавачът от отсрещната страна на екрана е надежден и че ще получим реалистична покупка, трябва да знаем как да различим измамниците от реалните продавачи.

Ето няколко лесни съвета за безпроблемно пазаруване онлайн.

Научете малко повече за търговеца, като прочетете ревюта на потребители и в други онлайн платформи. Нормално е в сайта на продавача да има само позитивни отзиви. Запознайте се с начина на плащане, на доставка и на евентуална замяна. Важно е да прочетете и общите условия за ползване на сайта, за да сте наясно с кого си имате работа. Не се подвеждайте по ниската цена на продукта. Това е един от основните белези при измама. По възможност, не плащайте за продукта, докато не го получите и не се уверите, че е точно това, което сте искали. Ако пък все пак се налага да извършите превод онлайн, не плащайте извън платформата на сайта.

Google+ Comments