Lenovo Phab Plus PB1 – телефон ли е, фаблет ли е?

Lenovo-PHAB-PlusДнес ще ви представя един нов телефон от Lenovo, който не е просто смартфон, но също фаблет и почти таблет. Както вероятно знаете, фаблетите се характеризират с големина на екрана от 5 до 6,9 инча, което е между 130 и 180 мм. Lenovo Phab Plus PB1 е с 6,8-инчов екран (172,72 мм) и логично попада в тази категория. Появата му на пазара е още едно доказателство в тенденцията за увеличаване на дисплеите при смартфоните, за сметка на което обаче те стават все по-тънки. Дебелината на този телефон е едва 7,6 мм, които го прави изключително тънък и подобрява удобството при работа с една ръка. Теглото му между другото е само 220 гр.

Като голямо предимство на този фаблет отчитам факта, че от Леново са създали т.нар. micro-screen функция, благодарение на която можете да намалите работната площ на своя телефон и да работите безпроблемно само с една ръка. Налице е и Wide Touch бутон, чрез който имате бърз и лесен достъп до най-важните функции на устройството. Резолюцията на екрана е изцяло FULL HD – 1920 х 1080, по 326 пиксела на инч, което прави качеството на картината му много високо, ярко и детайлно.

Lenovo Phab Plus PB1 идва при вас с инсталирана операционна система Android 5.0 Lollipop, с каквато съм аз в момента и съм много доволен. Потребителският интерфейс е традиционния за Lenovo, при който всичките ви приложения са на десктопа и можете да ги групирате в папки. Разполагате с място за 2 SIM карти, но нищо не ви спира да използвате и само една, ако предпочитате. Що се отнася до качеството на снимките, които можете да правите, задната камера е с 13 мегапиксела, а предната с 5 мегапиксела, което е доста добре за подобен вид устройство.

Телефонът е също така с 4-ядрен процесор, 2 GB RAM и 32 GB вътрешна памет, която да пълните с каквато информация пожелаете. Е, впечатлени ли сте?

Google+ Comments