За или против течните протектори

Този текст се роди след спор на мои приятели. Единият има течен протектор за телефона си, а другият обикновен, стъклен. Тъй като и аз сега проучвам нвите видове кристални течни протектори, реших да ви споделя и част от моите изводи. Ето и аргументите “за” и “против”!

За:
Защита от надрасквания и удари – Течните протектори са предназначени да създадат тънък слой, който предпазва екрана на телефона от надрасквания и леки удари. Те могат да защитят дисплея от повреди и да удължат живота му.
Покритие на цялото екранно пространство – Те се нанасят лесно и равномерно върху екрана, покривайки го напълно. Това означава, че не се образуват въздушни мехурчета или празнини, които могат да засегнат чувствителността при докосване и качеството на изображението.
Запазване на яркостта на екрана – Течните протектори не пречупват светлината и така не влияят на яркостта и яснотата. Те не изкривяват изображението, което е важно за оптимално изживяване при употреба на телефона.

Против:
Ограничена защита – Течните протектори могат да предпазят екрана от леки надрасквания, но не осигуряват същата степен на защита като твърдите стъклени или пластмасови протектори. При по-силни удари или падане, те може да не предпазят екрана достатъчно ефективно.
Трудност при поставянето и премахването – Нанасянето им се извършва чрез машина и специалист. Също така, премахването на течния протектор е много трудно и почти невъзможно.
Временен ефект – Течните протектори имат ограничен живот и ефективност. С течение на времето, те могат да се износят или да изчезнат, изисквайки повторно нанасяне. Това може да се окаже неудобно и да попречи на функционалността на тъча.
Цена – В сравнение с други видове протектори те са по-скъпи. Въпреки че могат да предложат някои предимства, трябва да се вземат предвид разходите за закупуване и поддръжка.

След всичко това, вие към кой вариант клоните?

Google+ Comments