Защо мъжете си падаме по технологиите?

Не знам някой да е провеждал подобно проучване, но по моите скромни наблюдения, мъжете са тези, които по-лесно се “зарибяват” (казано на жаргон) по новите технологии. Опитвайки да обясня този феномен, стигнах до извода, че мъжете са тези, които имат по-рационално и математическо мислене. На базата на това доказано твърдение е напълно логично, всякакви електронни устройства и нови технологии да представляват по-голям интерес за мъжете, отколкото за жените.

Погледнато от женската гледна точка, мъжете са тези, които мислят много по-малко за ежедневните задължения, свързани с домакинството и семейството. Връщайки се от работа, мъжете предпочитат да се отдадат на почивката си и приятни други занимания, вместо да се погрижат за семената вечеря, къпането на децата, подреждането на играчките, писането на домашната и проверяването и прочие.

Трябва да подчертая дебело, че не съм особено съгласен с женската гледна точка, но за да бъда максимално обективен съм длъжен да я спомена.

От друга страна, отново жените твърдят, че мъжете в доста по-голям процент от случаите, си остават деца. Което автоматично означава, според тях, че това да продължават да си играят с разни неща, респективно – нови технологии, които възприемат като високотехнологични играчки.

С тази втора женска теория съм по-склонен да се съглася отчасти и даже мога да кажа, че моето първо твърдение и това се комбинират и оформят крайната причина, поради която предимно мъжете се интересуват повече от иновациите на пазара.

Какви са вашите теории по темата, ще се радвам да прочета в коментарите.

Google+ Comments