Всичко, което не знаем за велпапето

Велпапе се използва в редица индустрии, вместо картон. Кои са обаче онези характеристики на велпапето, които го правят толкова предпочитано? Има ли то предимства пред обикновения картон и не увеличава ли цените на стоките безпричинно? На всички тези въпроси и на още много други ще отговорим по-долу.

Правейки това, се надяваме да ви помогнем да решите от какъв вид опаковка се нуждаете и да гарантирате, че вашият продукт е опакован по най-привлекателния начин за вашите ценни клиенти

Кутии от велпапе

Кутиите от велпапе могат да са най-разнообразни, както можете да видите в Dimeko, но най-често притежават три слоя фибро-картон. Външните слоеве се наричат ​​линейни, а вътрешният, вълнообразен, слой хартия между тях е известен като флейта. Вълнообразните листове могат да бъдат и двойни, като се комбинират различни степени на набраздяване, за да се добави допълнителна защита.

Въпреки това, стандартното трислойно велпапе е най-често срещаният вариант за транспортиране, тъй като осигурява отлична защита и е рентабилно. Интересен факт е, че повече от 90% от кутиите, които се изпращат с продукти са изработени от велпапе.

Каква е разликата с картона?

В случай че се чудите за основната разлика с картона, то ще започнем от устройството му. Картонът е направен от дебела хартия или тежка хартиена маса и осигурява малка защита по време на транспортиране. Той обикновено се използва за по-малки продуктови опаковки, но може да бъде и структурна опора вътре в кутията, за да предпази артикулите от загуба на форма по време на транспортирането.

Велпапето се състои от три слоя фазер – две облицовъчни линейни пласта и една флейта. Велпапето е издръжливо и може да бъде добър избор и за леки и за тежки продукти. Можете да му се доверите, че продуктите ви ще останат обезопасени, като същевременно велпапето е податливо и на персонализация и ви предлага възможността за безбройни начини за брандиране.

Познаването разликите е от съществено значение при вземането на решение какъв вид опаковка ще работи най-добре за вашите продукти, но ако обмисляте да използвате велпапе, компанията, създаваща вашите кутии може да работи с вас върху проектирането и създаването на дизайн, отговарящ на вашите изисквания и нуждите на клиентите ви.

Какво представляват двойното и тройното велпапе

Този тип велпапе съдържа повече линейни слоеве, между които са разположени различна бройка флейти. Така опаковката е по-издръжлива. Недостатъкът е, че кутията е по-малко гъвкава. Спрямо продуктите гъвкавостта понякога не е необходима.

Кутиите с двойна стена имат три линейни слоя с две флейти между тях. Кутиите с тройни стени имат три подредени флейти и четири облицовки.

Предимства на опаковките от велпапе

По-долу ще изброим основните предимства, заради които можете да изберете велпапето за вашите опаковки. Някои от основните причини за тяхната популярност включват:

  • Защита: Велпапето е една от най-добрите опции за опаковане за хората, които искат да защитят своите артикули по време на транспортиране. То ще се справи с ударите по време на преместване и транспортиране, чрез омекотяването от флейтата.
  • Издръжливост: Кутиите от велпапе са издръжливи поради своите защитни характеристики.

Могат да издържат на много удари, без да повредят продуктите вътре и служат като отлична бариера, защитаваща съдържанието.

  • Екологични: Кашоните от велпапе са изработени от рециклирани влакна. Лесното им рециклиране ги нарежда в графата на устойчивите опаковки.
  • Възможност за персонализиране: Поради многото налични опции за суровини и тяхната екологичност, кутиите от велпапе са добър вариант за тези, които искат брандът им да се вижда навсякъде. Формата и дебелината могат лесно да се персонализират заедно с графиките и печата.
  • Ниска себестойност на производство и съответно ниски разходи за опаковка.
велпапе за кутии

Кои индустрии се възползват от велпапе опаковките?

Индустриите, използващи опаковки от велпапе не са никак малко. На първо място е електронната търговия. Велпапето запазва стоките здрави и в добро състояние, докато пристигнат при клиентите. Онлайн пазаруването нараства експоненциално и компаниите избират опаковки от велпапе, за да гарантират, че продуктите им пристигат на прага на клиентите в безупречно състояние. Освен това опаковките от велпапе предлагат голяма гъвкавост във възможностите за печат, което позволява на марките да се открояват.

Клиентите искат да бъдат лоялни към марките, но марките също трябва да демонстрират известна ангажираност. Избирайки устойчиви опаковки, подходящи за рециклиране, брандовете изграждат доверие с клиентите си и добавят стойност.

Кутиите от велпапе са екологични, рециклируеми опции за опаковане, които могат да изглеждат страхотно. Рециклираното велпапе се използва за направата на покритие от хартиен клас.

Google+ Comments