Всичко което трябва да знаем за климатици Gree

Търсите си нов климатик и се чудите дали Gree е добър избор? Като цяло, Gree се смята за една от най-успешните и надеждни компании, що се отнася до климатизация. Тя се гордее с богато наследство и дългогодишен опит, който обхваща повече от три десетилетия.

Като глобален лидер в производството на климатична техника, Gree непрекъснато се развива през годините, за да предложи авангардни решения както за жилищни, така и за търговски нужди. Новите модели климатици Gree предлагани от Eclima са оборудвани с редица иновативни функции, така че да осигурят максимален комфорт и да задоволят специфичните нужди на всеки един потребител.

Кои са другите предимства, които съвременните климатици Gree могат да предложат и какво всъщност отличава този бранд от конкуренцията. Нека видим.

Какво трябва да знаете за марката Gree?

Gree Electric е китайска компания, създадена през 1991 г. В рамките на 5 години, тя се разраства значително, като по-късно се превръща в глобален лидер в производството на климатични модули.

В началото Gree се фокусира само върху производството на климатици за домакинствата. Но с течение на времето, се превръща в компания, която произвежда модули, подходящи за по-големи помещения и търговски обекти.

Към момента, компанията изнася своите продукти в повече от 160 страни, включително и България. През последните години, тя отбелязва постоянен ръст на продажбите. Една от основните причини за това е, че техните модули предлагат доста добро съотношение между цена и качество.

Като цяло, климатиците Gree се предлагат на по-достъпни цени в сравнение с някои конкурентни марки, като Daikin, Mitsubishi и т. н.

Какви са цените на техните модули?

На първо място, е важно да отбележим, че цените на климатиците могат да варират значително, в зависимост от конкретния модел, капацитет, характеристики, както и фирмата представител, от която купувате модула.

красива жена под климатик

Ако ви трябва малък (по мощност) климатик за дома, то вероятно ще може да се поберете в по-нисък бюджет – нещо от сорта на 1500 до 2000 лв. За по-мощни устройства обаче се пригответе да отделите поне 3000 лв. Що се отнася до климатици за търговска употреба, техните цени обикновено са малко по-високи – от 3500 до над 6000 лв.

Имайте предвид, че цените на климатичните системи също могат да варират в зависимост от промоции, сезонни отстъпки и други фактори.

А какво можем да кажем за качеството?

Климатиците Gree са известни както с по-достъпните си цени, така и с отличното си качество. Това обяснява защо те са толкова популярни сред собствениците на жилища и търговски обекти.

Gree набляга на използването на висококачествени материали при производството на техните модули. Компресорът, който един от най-важните компоненти в една климатична система, е направен така че да не се износва бързо при ежедневна употреба. Това допринася за цялостната надеждност и ефективност на модулите. Освен това, по-голяма част от новите модели се предлагат с дълъг гаранционен период, което дава спокойствие на клиентите.

И не на последно място, е добре да отбележим факта, че климатиците Gree подлежат на много строг процес на проверка, преди да напуснат производственото съоръжение. Това означава, че продуктите достигащи до клиентите отговарят на най-високите стандарти за качество.

Иновативни функции

Повечето нови модели климатици Gree са оборудвани с интелигентни функции, предназначени да опростят живота на потребителите, включително:

  • вградени Wi-Fi модули, които ви дават възможност да управлявате устройството от всяка точка на света;
  • технология за интелигентно размразяване, която се включва само когато е необходимо, осигурявайки повече комфорт на по-ниска цена;
  • таймери, които ви позволяват да зададете час на включване и изключване на устройството;
  • пречистватели на въздуха, които премахват бактериите и неприятните миризми;
  • сензори за усещане, които могат да регулират и поддържат температурата, в зависимост от това къде точно в стаята се намирате.

В сравнение с други марки, Gree инвестира сериозно в технологични изследвания. Може да се каже, че компанията е лидер в индустрията за домашна климатизация и по-специално в областта на технологичните изследвания и разработки.

Мощност

Това е една от характеристиките, на които ще искате да обърнете специално внимание, когато си купувате нов климатик.

Мощността на климатичните модули обикновено се измерва в BTU (британска топлинна единица). Вероятно сте виждали климатици, които имат 9 000, 12 000 или пък 24 000 BTU, например. Както може би се досещате, колкото по-голямо е числото на BTU, толкова по-мощно е устройството, което означава, че може да охлажда или затопля помещението по-ефективно.

Въпреки това, е важно да разберете, че изборът на климатична система с много високо BTU не винаги е най-доброто решение. Ако, например, монтирате твърде мощен климатик в малко пространство, то той ще консумира много повече енергия, отколкото трябва, което ще се отрази неблагоприятно и на сметките ви за ток. Ето защо, е важно да изберете модул според размера на вашето помещение.

Повечето производители, включително и Gree, предлагат най-различни по мощност климатични системи, за да отговорят на изискванията на различни по големина пространства.

Енергийна ефективност

Това е друг изключително важен параметър, който да вземете под внимание, когато избирате климатик. Колкото по-висока е енергийната ефективност на вашия модул, толкова по-ниски ще бъдат и сметките ви за ток.

Новите модели климатици Gree могат да се похвалят с доста добра енергийна ефективност. Някои, дори разполагат със собствената инверторна технология G10, която може да спести до 60% от консумацията на енергия в сравнение с традиционните климатици.

Имайте предвид, че този преглед се основава на най-новите налични модели. Все пак, винаги е препоръчително да проверите най-актуалните спецификации, както и да се консултират със специалист по климатизация, преди да вземете решение за покупка. Gree продължава да се развива и непрекъснато да прави подобрения на своите продукти, така че информираността гарантира, че ще изберете климатик, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Google+ Comments