Безжични мишки предназначени за Windows 8

Два модела безжични мишки бяха представени от Microsoft, които са специално разработени за операционната система Windows 8. Имената на мишките са Sculpt Comfort Mouse и Sculpt Mobile Mouse, като свързването и на двете става посредством Bluetooth, а технологията BlueTrack ще улесни използването на мишката върху каквито и да е било повърхности.

microsoft_sculpt_mobile_mouse_left_2013-100038808-orig

Това, което ги прави по-специални и лесни за работа с Windows 8, е бутон за старт менюто на системата, който се намира в лявата част на мишката. Както знаете, премахването на опцията старт меню от самата операционна система предизвика различни реакции от доволни и недоволни потребители, именно заради това наличието на този бутон решава проблема на всеки.

При Sculpt Comfort Mouse има сензори и бутона реагира на движение, което означава че при предвижването на палеца надолу ще се появят всички отворени програми, а при движение нагоре ще извикате Windows Store. Другия модел – Sculpt Mobile Mouse има скрол, който може да се върти както вертикално, така и хоризонтално. Това ще спомогне за още по-голямото удобство при работа с мишката и системата.

dsc06305

Като цяло една такава мишка е перфектно допълнение към устройството, с което ще използвате Windows 8, тъй като е много лесна и удобна за използване. Цените, на които ще се предлагат двата модела ще бъдат съответно 30 долара за Microsoft Sculpt Mobile Mouse и 40 долара за Microsoft Sculpt Comfort Mouse.

Google+ Comments