И Apple краде… таланти

В света на технологиите открай време надпреварата е кой ще измисли, създаде и патентова първи. А за да се случи това са необходими много хора и големи екипи, които да се ръководят от лийдове. Именно тук е и битката на титаните да привлекат повече водачи в отборите си.

Apple например изиграха правилно картите си и везеха един от най-добрите дизайнери на Lamborghini. Той се казва Луиджи Тараборели и е един от виновниците за автомобилните модели на марката Urus, Huracan и Aventador. Ако не ги знаете и ги проверите, ще разберете защо компанията го иска!

Но ще се запитате каква е целта на Apple, нали те не произвеждат коли? Всъщност все още не. Но вече имат вкаран проект в действие за Apple Car, която е разпространена за момента като Project Titan. За този проект има много малко известна информация, защото е иновативен – автомобилът ще бъде автономен и ще се управлява сам.

Явно идеите на Apple с електрониката са се развили на достатъчно добър етап, за да се замислят и за дизайна. Затова и вече крадат таланти от известни автомобилни компании, доказани имена. По този начин поне са сигурни, че колата ще „хваща окото“, а за другото – каквото стане.

За съжаление към момента не се знае каква е офертата, предложена към Тараборели. Дали ще е само финансово предложение, или ще има и други придобивки? Надявам се скоро да разберем и този любопитен факт, за да сме наясно как го правят големите играчи.

Google+ Comments