Идея, носеща милиони

Понякога на ум ни идват толкова гениални неща, че ни се струва, че идеите ни са за милиони. Лошото обаче е, че няма кой да ни ги изплати или поне не в пълния им размер. Но сега вече се открива възможност за всички изобретатели да представят свой проект за нова технология и да си спечелят скромната сума от 100 мил. долара.

Това, разбира се, не е като възможностите с тип напиши есе и участвай. Тук говорим за наистина гениални идеи, които ще помогнат на цялото човечество. Стартирането на подобна кампания е дело не на кой да е, а на известния с лудите си хрумвания и тяхното реализиране Илон Мъск. Обявяването ѝ се случва в социалните мрежи, а подробности още се очакват.

От информацията, която имаме до момента, е ясно, че кандидатите трябва да предоставят проект за технология, която поема въглеродния диоксид от атмосферата. По този начин ще се спомогне за намаляване на вредните емисии и ще се опази околната среда. Едновременно полезно и ново.

Въпреки че в момента темата е доста актуална и има множество проучвания и разработки, целта е те да станат масови. Ако много хора се мотивират да работят в тази сфера и да дават разнообразни идеи, които са приложими, то определено мисията ще се постигне. Така например се ражда и опцията за получаване на гориво от въглеродния диоксид.

Несъмнено награда от 100 мил. долара е привлекателна за старт на разписване на проект за екологичното бъдеще на човечеството. Даже, ако трябва да бъдем точни, за момента това е най-високата сума, предоставяна като възнаграждения само за идея, без тя да бъде реализирана и доказана.

Тук трябва да се има предвид, че ще има много клаузи, които не знам доколко защитават създателя на разработката. Предполагам, че все пак това е нещо като ПР акция на компанията на Мъск и цели неговото популяризиране. Но ако все пак имате нещо на ум в тази сфера, може да се пробвате.

Google+ Comments