Още финтех услуги

Както всички финтех услуги, и новите са свързани с улесненото разплащане чрез мобилни услуги. Тази тенденция съвсем нормално следва хода на развитие на технологиите от последния век и помага за по-лесния трансфер на пари. Българския пазар също не прави изключение и присъства засилено в потреблението на подобни услуги. А сега даже и са повече от всякога.

Ситуацията се промени, тъй като се появи и нов доставчик на подобни мобилни разплащания. Това е Settle, което е европейско приложение, а страната ни се превърна във 22-та държава, която го използва. Но с какво това нововъведение е различно от Revolut или други разработки, познати на родните потребители? За това ще ви обясня в следващите редове.

Европейското приложение позволява регистрация на частни и бизнес клиенти само чрез телефонен номер. Парите се превеждат мигновено, като е необходимо свързване с дебитна картна. За частните потребители не е необходимо заплащане на месечни такси, докато за корпоративните – има начислени спрямо трансфера на суми. Новостта тук е използването само на приложение без необходимостта от попълване на заявление или вадене на други карти.

Признавам, че е доста удобно и по този начин ще се променят изцяло финансовите ни порядки, като към тях се добави и използването на мобилните услуги. Това развитие на технологиите и на потреблението определено ме навежда на мисълта, че смартфоните ще бъдат все по-използвани и въвличани във всеки един етап от живота на човек.

Аз лично бих се възползвал от услугите на новото приложение, но все пак съм любопитен и към развитието на портфейлното решение на „Борика“, както и на Mobile Lookup. Според мен ще са сходни по предоставяне на опции на потребителите, но нека не бързам с изводите. А вие бихте ли използвали подобни начини за разплащане?

Google+ Comments