Иновации за правилен писмен английски език

Да пишем правилно и то на чужд език е предизвикателство. Колкото и да сме започнати с правописните норми, то винаги имаме колебания. По пътя на улеснението и собствената сигурност попаднах на приложение, което предлага доста добри опции за редакция на английски език. Реших да ви запозная с предимствата му, защото мисля, че ще бъде полезно на много хора в различни сфери.

Grammarly дава възможност на търсещите работа, писатели, специалисти и други да редактират и проверяват текстовете на своите документи. Инструментът позволява да се установят повече от 250 вида правописни, граматически и пунктуационни грешки и да се подобри употребата на лексиката. Предлага се както уеб версия, така и интегрирана с MS Word.

Иновативното при Grammarly е, че надхвърля традиционните инструменти, предлагани от други платформи. Силата му е в опцията да позволява на потребителите да избират редактиране на текстове въз основа на шест различни стила на писане: бизнес, академичен, ежедневен, технически, творчески и книжовен.

Работата на редакционния инструмент включва различни нива на отчитане на откритите проблеми и грешки. Чрез поредица от възможности могат да се отстранят всички неточности по текста. Интересното е, че системата предоставя обяснение и примери за всеки отчетена грешка. В някои случаи Grammarly предлага специални алтернативи за формулиране, а в други – потребителят сам може да нанесе конкретни промени. Има възможност да се игнорират препоръките, ако не смятат за градивни.

Друга опция е отчитането на правописни грешки, както и правилната употреба на пунктуационни знаци. Заедно с това позволява проверка за плагиатство. Системата посочва подобен текст, който съществува другаде и предлага цитати, които могат да бъдат включени. По този начин се коригира съвпадащото съдържание.

Налична е и опцията за проверка на синоним, която позволява на потребителите да избегнат повторенията. Понякога Grammarly може да не разбира смисъла на част от написания от вас текст. Но в тези случаи може да ви помогне да погледнете нещата от друг ъгъл и да доизясните написаното.

Можете да опитате Grammarly безплатно или да изпробвате седемдневна безплатна пробна версия. Тя включва всички функции на системата, които са поместени в платената версия. Може да го добавите към браузара си или да го свалите на компютъра си.

Google+ Comments