Новият флагман от HTC

Съвсем наскоро в мрежата се появиха снимки на новия флагман от HTC, на които съвсем ясно се вижда, че само на задния панел на смартфона има две камери. Снимката беше публикувана в блога @evleaks, който е известен с достоверни течове на информация за готвещи се за пазара устройства.

flagmanОт блога не казват нито вероятните срокове за появата на новината на пазара, нито техническите му характеристики. Въпреки това медиите обърнаха внимание на някои впечатляващи особености на HTC One. На задния панел на устройството, както стана ясно вече, се виждат две камери, също така и две светкавици. Изданието Business Insider предположи, че двата сензора биха могли да се използват за снимането на 3D фотографии. Техноблогът GigaOM пък предполага, че една от задните камери може да е снабдене с ултрапискели – по-големи пиксели, които приемат повече светлина и благодарение на това дават по-добро изображение при лошо осветление. Матрицата с ултрапиксели беше  използвана в камерата на HTC One, който излезе на пазара през 2013 г., но качеството на изображение в този модел беше ниско.

Друга забележителна особеност на новото устройство, ако се съди по изтеклата снимка, ще бъде неговият цвят. Корпусът на модела – както задният панел, така и предната рамка – ще бъде изпълнен от метал в златен цвят. Модата на тази разцветка зададе компанията Apple, пускайки през септември 2013 г.златния iPhone 5s. След нея и Самсунг представи Galaxy S4 в подобен цвят.

В останалия дизайн новият HTC One е близък по външен вид на предишните модели на компанията. Силни изменения не са необходими, обясняват от GigaOM, тъй като сегашният модел е с добре наложил се дизайн, а и стои доста удобно в ръката.

До официалния анонс на флагмана от HTC остава още съвсем малко време, но основните му характеристики и външният вид на устройството вече са известни благодарение на изтичането на информация. В мрежата дори се появиха резултати от тест в AnTuTu, според който новото устройство набира повече от 36000 “папагала” и задминава по този показател Samsung Galaxy Note 3, Sony Xperia Z Ultra и LG G2.

 

Google+ Comments