Първият букрайдър с цветен E-ink дисплей и подстветка

Ерудицията и интелектът са се ценили винаги. Не се дават свисше обаче, това си е ясно – за да ги развие, човек трябва да чете много. А за да го прави с охота – е нужно да му е достатъчно комфортно. Слава богу, съвременните електронни технологии позволяват да обогатите багажа си от знания с удоволствие. За всички, които обичат това занимание, е днешната новина от компанията PocketBook International S.A под името Color Lux (PB801). Това е флагманът, първият в света четец с цветен сензорен осеминчов екран E-ink Triton от второ поколение, снабден с функцията frontlight. Прототипът му беше демонстриран още на международното изложение IFA-2012. А днес ще видим нововъведенията, така да се каже, от кръв и плът.

Старите модели с подобни дисплеи не можеха да се похвалят с подсветка. Те възпроизвеждаха не толкова контрастен, цветен и ярък образ като PB801. Благодарение на нововъведението четенето вече е възможно не само на слабо осветени места, но и на слънце. Повърхността на екрана е матова и той не дава толкова неприятните отблясъци.

pbColorLux_02

Капацитативният дисплей, направен по технологията, известна като електронно мастило, поддържа функцията мултитъч. Той се отличава с добра разделителна способност и колкото и дълго да четете, зрението ви няма да изгуби остротата си, устройството е напълно безопасно за очите ви. Визуално напълно прилича на хартиен лист. По време на работа не трепти и точно заради това и при продължително четене не се усеща умора.

Внимание привлича и още една особеност на модела – специалната сензорна област над екрана. Иновацията се среща за първи път при подобни устройства. Сензорният панел реагира на докосване и позволява максимално бързо и просто да се коригира степента на осветеност, без да се прибягва до специалните настройки в менюто.

Новият букрайдър е идеален вариант за тези, които обичат да четат списания в  PDF формат. Със сигурност ще се понрави и на тези, които работят с графики и таблици.

Устройството е многофункционално и не се ограничава единствено с четенето – с него можете да работите с документи, да си водите бележки, да слушате музика, поддържа и функцията Text-to-Speech, с помощта на която текстът се преобразува в реч.

Google+ Comments