Smart VIERA 2013 – възраждане на плазмените телевизори

Корпорацията Panasonic, която е сред лидерите в производството, разработката и проектирането на високотехнологична продукция за дома и офиса, е поставила пред себе си глобална цел – до стогодишнината на компанията, през 2018 г., да стане първенец в съревнованието за развитието на екологичните иновации в областта на електрониката. Поредната стъпка в тази посока е пускането на осем нови модела на плазмени телевизори с диагонал на екрана от 42 до 65 инча, представяща три серии:  X60, ST60 и VT60.

Тази актуализация на известните вече плазмени телевизори Smart VIERA продължава дългогодишните традиции на фирмата за непрекъсната модернизация на продуктите й: технологията на производство и дизайна. Появилата се в началото на тази година линия веднага заинтересува експертите в областта. Не само заради факта, че представя устройства от ново поколение, а и защото се превръща във фокусна точка на дома, обединявайки функции за развлечение, бизнес отношения, съвместно творчество с приятели, с децата. Всичко това е Smart VIERA.

Panasonic_Miniwebspecial_Fallback_20130412

Ето и малко подробности за новите серии.

PR55VT60. В последно време стана модерно, особено в интернет, да се срещат печални съобщения за кончината на плазмените приемници. Потребителите като че ли изместиха вниманието си към модели с LCD екрани. Но пускайки тeзи стилни плазми в модерен минимализъм, без излишни елементи и със строг корпус, в който са съчетани само практични материали, “Панасоник” за пореден път демонстрира, че е рано да се обявява краят на плазмите. В основата на дизайна стои фирмената концепция “Стъкло и метал”.

PR50ST60. Невярващите трябва лично да се убедят в необичайно контрастната картина, наситеността на цветовата гама, а също и в набора от съвременни интелектуални функции.

PR50X60. Какви са предимствата не само на тази серия, а и на останалите от тройката? Focused Field Drive (FFD) – интересна разработка на производителя, която предава много бързи движения на екрана с максимална яснота. Системата High Contrast Pro филтрира всичко ненужно и прави изображението контрастно, при това независимо от наличието или отсъствието на източник на светлина. Благодарение на обработката на сигнала от мощния процесор Hexa Processing Engine всички малки детайли се виждат с идеално качество. Панелът Neo Plasma, характеризиращ се с висока ефективност на фосфорното светене, обезпечава качество на картината.  Наличието на функцията Swipe&Share 2.0, която облекчава предаването и приемането на видео, фотографии или уебстраници от мобилни устройства на големи тв екрани и обратно, при това само с едно докосване на пръста. Смартфон с управление на една от двете системи – iOS или Android – може да стане пулт за дистанционно управление или допълнителен екран, за целта се използва приложението VIERA Remote 2.0.

След всичко това има ли някой, който още да твърди, че е дошъл окончателният край на този тип приемници!?

Google+ Comments