Развод за милиарди

Последният месец е изключително динамичен. Не само заради напрежението от изборите в страната ни, пандемията, ваксинацията и Великденските празници. Оказа се обаче, че светът е шокиран и от още една светска новина – тази за развода на четвъртия най-богат човек в света. И ако още не сте чули, става въпрос за Бил и Мелинда Гейтс.

Може би се чудите защо новината за раздяла на една известена двойка представлява такъв голя интерес. Всъщност изненадата не е от това, че те вече не намират сходства в израстването си като двойка, както самите те обявиха. Световен интерес представлява подялбата на семейното им имущество, което се оценява межди 130 и 146 милиарда долара.

Медиите по света гръмнаха с новината, че тези толкова много пари ще костват допълнителни разправии и ще нагнетят положението. Излезе информация, че двойката няма предбрачен договор. А според законодателството на Вашингтон, където живеят, всичко придобито по врем на брака, се разделя на две.

Но не само интригата вълнува света, а и последиците за икономиката и за филантропията след този развод. Двамата Гейтс ръководят една от най-големите благотворителни организации в света. Задно с това, Бил има участие в редица търговски компании и дружества.

Някои медии твърдят, че бившите съпрузи ще продължат да работят съвместно по много от проектите си, защото именно тяхната раздяла в личен план може да съсипе изграденото до момента. Истината обаче все още е неясна – сигурно и самите Мелинда и Бил, които тепърва започват разговори със своите адвокати.

Въпреки че вече не е част от борда на Microsoft, Бил Гейтс си остава величие в сферата и запазва мястото си сред най-богатите хора в света. Неговата съпруга през последните години доказа, че е истинска бизнес дама и може да ръководи милиарди. Затова и съдът може да разпредели имуществото им според заслуги. Как ще стане и дали ние ще разберем – само времето ще покаже.

Google+ Comments