Технологичната революция – нова ера

Света ни е преминал през няколко технически революции. И всеки път това е било съпътствано с драстично преустройване на пазара на труда. Защо? Ами защото хората са престанали да бъдат използвани като роби на производството и са били заменяни от машини. Това, разбира се е било съпътствано с протести от страна на работниците, защото те са губили препитанието си. А това от своя страна е довело да криза. Но за щастие – исканията на хората не са били удовлетворени. Машините са заместили човешкия труд в много голяма част от производството и земеделието, включително и в администрацията и това са били не една, а няколко стъпки напред за човечеството.

Отчитаме положително въздействие сега, можейки да дадем ясна оценка на историческите събития. Но как ли сме щели да мислим тогава, когато реално са се случвали тези неща? И ако сме били пряко засегнати от навлизането на технологиите?

Най-вероятно въобще е нямало да ни интересува дали това е положително за прогреса на човечеството. Единственото, за което би ни било грижа е дали ще можем да изкараме достатъчно средства, за да осигурим на семействата си всичко необходимо.

Днес технологиите са непрестанна част от нашето ежедневие и често изпълняват огромен процент от работата ни. И това е добре, защото мозъците ни се освобождават, за да сътворят нещо ново и напредничево, което да улеснява работата и ежедневието ни.

Дерзайте!

Google+ Comments