Месо от епруветка

Можете ли да си представите, че ще дойде ден, в който дори няма да се преструваме, че ядем истинско месо. А всички напълно осъзнато ще консумираме месо, което е отгледано в лаборатории.

Много от природозащитниците твърдят, че отглеждането на животни за месо не е хуманно. Замърсявало природата, условията, в които живеели животните били ужасни. На практика лоша работа.

Ето защо все повече средства се отделят за това да се разработи изкуствен заместител на месото, който не бъде заместител, а реално да си бъде месо. Само че създадено в епруветка.

Въпросът ми е – Не рискуваме ли така да развием все повече болести, липса на естествен имунитет и прочие, като се храним с напълно стерилна храна, лишена от естествените микроорганизми, които в по-голямата си част са полезни за нашия организъм?

Отговорът на този въпрос не искам да научавам. Много се надявам да продължаваме да се храним с истински продукти, без да се налага да поемаме изкуствени химични елементи, които не е сигурно как ще ни се отразят на тялото и здравето.

Google+ Comments