Уникална версия на Htc ONE

htconeНе е тайна, че компанията Htc, пускайки нови смартфони, често предлага и версии за своите, в които за китаците са предвидени някои интересни преимущества. Не прави изключение от това правило и новият ONE. Разбира се, ъпгрейтването на устройствата не винаги е лесна работа и почти винаги излиза по-скъпо. Така например китайската версия Htc XL струва доста повече от стандартната. С какво се отличава тя?

На първо място това са сменяемите батерии. Истински плюс – за който може би никога не сме се замисляли. Всичко се случва и батерията по всяко време може да започне да ни предава, а понякога и съвсем да спре. При сменяемите батерии с едно движение на ръката можем да направим подмяната. В класическия случай трябва да търсим специалист, често се налага и подмяна на цялото тяло, сложно и често излиза почти на цената на телефона. Възможно е някой да отбележи, че когато няма свалящ се заден капак, няма и проблеми с луфта. Тук трябва да се отбележи, че сглобката на китайската фирма винаги е била на изключително високо ниво и никога не е имало проблеми с плътното прилягане на капака. Но пък ако го няма, единственият достъп до телефона е през дисплея и там започват истинските проблеми. Едно, че ремонтът на такива модели е скъп. Друго – при такива устройства може да се получи отклонение на дисплея. За пример при ONE потребителите много се сблъскват точно с този проблем – отклонение на екрана по причина, че при тънкия корпус usb портът е разположен доста близо и не особено внимателното ползване може да доведе до гореспоменатия проблем.

На второ място – възможност за поставяне на две сим карти. Спор няма, че повечето хора с активни професии желаят да се освободят от бремето да носят по два телефона. В това е и голямата надежда на китайската компания моделът да стане бестселър не само в родината им.

 

Google+ Comments