Модерни витрини и виртуални каталози

image-f577x346-ffffff-C-f5ed2b20-51524893.jpgКласическите аранжировки на магазините с пластмасови манекени съвсем скоро ще бъдат в миналото. Сега, когато търговците се борят за вниманието на клиентите не просто един с друг, а с хиляди други движещи се и мигащи рекламни обекти, статичната гледка на пластмасови фигури зад стъклени рамки, колкото и красива да е, вече не работи. На помощ в тази неравна схватка за интереса и вниманието на потребителите им идват интерактивните витрини. Мощно оръжие, което Форбс вече нарече една от най-перспективните тенденции в търговията.

Те съчетават в себе си не само всички преимущества на стандартните видеоекрани, но и широки възможности за въвличане на минувачите в пряк контакт – от тестване на реалните възможности на предлагания продукт до приятни игри, които подсилват предпочитанията и емоционалната обвързаност на клиентите към дадена търговска марка.

Наред с в всичко това, нововъведението дава възможност да се покаже асортиментът на търговския обект и дори да се получи достъп до него по време, когато той е затворен. На такъв принцип работи магазинът на “Пума” в Монреал – с помощта на виртуална клавиатура минаващите могат да оставят съобщения, да зададат въпроси и да получат отговори.

Противно на очакванията, подобни технологични решения не са популярно единствено при младежките брандове. Използват ги и минаващите за традиционалисти, поне по отношение на методите за търговия, модни диктатори. Например Ралф Лаурен интригува почитателите си по цял свят по този начин, при това го прави доста отдавна – още през 2007-а дизайнерът даде възможност на хората да разгледат от улицата моделите му, посветени на Уимбълдънския турнир, и да си ги поръчват директно отвън.

 

Google+ Comments