Важно за телефоните

Ако не сте получили като коледен подарък мечтания телефон, то може би е време да се ориентирате за закупуването му от вас самите. Тъй като пазарът е пренаситен от мобилни устройства, изборът е много голям. Не всеки обаче разполага с необходимите средства за инвестиране в скъп смартфон. Но ако прочетете този текст докрая, то ще разберете, че скъпото понякога излиза доста по-евтино във времето.

Един от основните недостатъци на по-евтините телефони са материалите, от които се произвеждат. Това означава, че не са включени стъкло и метал, а се използва алтернативата – пластмаса. Тази комбинация заедно отсъствието на защита от влага, правят устройството много податливо на проблеми, причинени от външни метеорологични или други въздействия.

Още един фактор, за който трябва да следите при покупка на бюджетен телефон, е наличието на зарядно. Освен че трябва да присъства в комплекта, то трябва да е и съобразен и с потребностите за заряд на батерията. Тоест евтините адаптери не поддържат бързо зареждане на мобилното устройство и по този начин се спомага за по-бързото изхабяване на батерията.

Но най-големият бич е липсата на поддръжка на софтуерно ниво. Това означава невъзможността на производителите да осигуряват по-нови версии и актуализации за работа с приложения. А понякога дори и с операционната система. Така смартфонът става бавен и почти неизползваем и принуждава потребителя да си купи нов.

Накрая завършвам и с още няколко параметъра, за които трябва да следите. Нека новият ви телефон има шиpoĸoъгълeн oбeĸтив вместо телеобектив. Също така вижте и честотата на опресняване на дисплея – в какви граници е и дали е с висока честота. Мисля, че това е основното, но ако съм пропуснал нещо важно, може да ми пишете и да направя текст с продължение.

Google+ Comments