Думи за милиони

Обичате ли игрословици? Аз съм голям фен и преди години редовно си купувах книжки с различни кръстословици, които предизвикваха мисълта ми. Манията ми продължава и вече не използвам хартия, а електронен дисплей. Доста игри изиграх, но в момента съм запален по една единствена – Wordle. Срещали ли сте я?

Условието е изключително просто. Имаш азбуката, имаш шест опита за един ден и това е – който е познал, познал. Всеки ден думата е различна, но е една и съща за всички, които я играят. Има опцията за споделяне на резултата и за вдигане на нивото. Някои мои познати в социалните мрежи решерват самата дума, но не мисля, че е коректно. По-добре да се даде стратегията за справяне с игрословицата.

Причината, поради която харесва много Wordle, е това, че на ден не ти отнема повече от 5 минути. Това означава, че няма как да си изгубиш времето в ненужни игри. В същото време ограниченията от опитите те мотивира да мислиш много повече. Подсказките за зелено с буква на мястото си, жълто – ако присъства, и сиво за отсъствието ѝ , също е много полезна.

Но стига съм ви обяснявал за правилата, а да споделя и нещо от полза по блогова тематика. Онлайн играта е създадена от американеца Джош Уордъл. Тя се е получила вследствие на изненада за приятелка му, която обичала подобен тип игри. И така от код за подарък, който той написва, идеята се разраства и тръгва по целия свят. Точно това я прави вайръл и довежда до купуването ѝ за повече от милион долара.

Така че ако и вие сте програмисти и създадете нещо уж примитивно, то може да пасне точно на нуждите на презадоволения пазар. Помнете, че в най-простото е най-голямата истина. По тази логика едни 2500 думи, използвани за играта и един Wordle могат да ви донесат милиони долари.

Google+ Comments