WhatsApp вече е достъпен и от браузър… почти

whatsapp-tfjWhatsApp има ново поле на изява – от мобилната сцена на апповете преминава към тази на уеб браузърите в персоналния компютър. Засега обаче може да се отваря само с Google Chrome. Като заредите web.whatsapp.com, ще ви бъде поискано да сканирате един QR код с телефона си. За да може сайтът да проработи, трябва смартфонът ви да е свързан с интернет и да е с най-новата версия на приложението. Ползващите iOS също няма да имат достъп до сайта, поради ограничения на Apple платформата.

В световен мащаб WhatsApp е най-използваната платформа за комуникация. На ден чрез аппа се изпращат по 30 милиарда съобщения, използва се от около 700 милиона активни потребители на месец, 500 милиона от които са с Android.

Наскоро компанията въведе двойния син тик, който показва дали съобщението ви е било отворено и прочетено от получателя. Единичният сив тик означава, че то е изпратено, двойният сив тик – че е доставено, а когато последният стане син – че е било прочетено.

Да ви припомним, че през 2014 г. WhatsApp беше купен от Фейсбук за 19 милиарда долара. Тогава те заявиха, че партньорството им с Facebook няма да промени нагласата им относно пълната поверителност на данните на потребителите им.

Google+ Comments