Компания Square в минало и бъдеще време

Square-logo-blackSquare е стартъп компания, създадена през 2009 г. от един от основателите на Туитър, Джак Дорси. Тя се позиционира на пазара с иновативен продукт, който представлява революционен четец за дебитни и кредитни карти с мисията да разтърси из основи сферата на банковите транзакции. Устройството е наречено Square Reader, има квадратна форма и се прикрепя към аудиослота на смартфона ви. Удобството му позволява да получавате плащания бързо и лесно, дори и офлайн, само с едно плъзгане на картата независимо къде се намирате. Данните за картата са криптирани и не се съхраняват върху мобилното устройство, след като е извършено плащане. През пролетта на 2015 г. ще излезе и новият четец на карти с чип.

Сега компанията пуска на световния пазар Square Register – безплатно приложение, представено като ПОС система за смартфони и таблети, която издава електронни касови бележки, следи запаси от продукти и прави отчети за продажби. Аппа е изключително подходящ за малкия бизнес и работи както с IOS, така и с Android.

Square Register ви дава възможност да следите продажбите си в реално време. По този начин може да анализирате тенденциите в продажбите и да създавате отчети за продажби за деня, месеца или годината, както и да възстановявате суми. Приложението позволява историята на продажбите да се изнесе в таблица като така спестявате време в подготовката на данъците, които трябва да платите.

Управлението на продуктови запаси също става лесно със Square Inventory. Чрез приложението може да получите известие, когато някой продукт е на изчерпване, както и своевременно да променяте имена, количества и цени на продукти. Square Analytics пък прави статистики и анализира информацията за продажби назад във времето.

Google+ Comments