Алеи за смартофонисти

cellphone-sidewalk-chongqing-3[6]Къде? Мястото е Китай, град Чонгкинг, където местната общинска управа решава да си направи експеримент подобно на този на National Geographic отпреди няколко месеца. В експеримента участват талантливите в използването на смартафона си потребители, които често се изолират в своята виртуална среда и създават риск, както за себе си, така и за пешеходците и шофьорите в реалния свят. Малко бяла блажна боя, указателни табели и… Voala! Алея за смартфонисти плъзва по най-често използваните тротоарни платна. Това креативно решение би покрило изцяло нуждите от пешеходна зона за пристрастените към мрежата и по-специално към социалните платформи.

Но първата инициатива, реализирана по-рано през юли същата година от популярната компания за наука и изследвания, претърпява провал, поради най-малко вероятна спънка. Оказва се, че отнесените пешеходци дори не успяват да отчетат маркировката, за да разпознаят алеята.

За сега в китайския град са се погрижили да разгласят за инициативата, дори в социалните мрежи, с надеждата, че пристрастените ще вдигнат поглед и ще се огледат. За момента обаче не е известно дали алеите за смартфонистите ще се разпространят из страната и в други градове по света, или ще останата само местна закачка – за радост на туристите.

Google+ Comments