Продавалник или OLX…

OLX_Logo“Продавалник” – името се помни бързо, поради закачливия си акцент – магазин за Продаване на нещо. 🙂 Факт, че такъв онлайн базар, в който можеш да изтъргуваш всичко – от секцията си до мобилния си телефон, се явява алтернатива на редица търговски вериги за техника първа ръка. OLX е фирма на Naspers Classifieds – подразделение на интернационалната медийна група Наспърс. Тя е същински калейдоскоп от сайтове, поддържащи безплатни обяви в над 130 страни в Европа, Азия, Латинска Америка и Африка.  OLX.bg е на българския пазар от октомври 2010 г. След месец април тази година започна да се назовава с оригиналното си име.

Към момента в сайтът има над 290 000 обяви в раздела за техника. Пазарувайки оттам можете да направите доста добри инвестиции втора ръка. Предимството е, че можете да обмените опит с предния ползвател, който да сподели впечатленията си от марката и модела. Бившият продавалник може да ви бъде много полезен при закупуването на професионална или полупрофесионална техника, която само малцина могат да си позволят на текущата цена.

На шумът, който се вдигна около OLX, съвсем спонтанно отговори и конкуренцията. Няма как да не сте обърнали внимание на Bazar.bg, който излезе в рекламния блок на редица телевизии с гръмкото “Базарът ми  е много по-добър от базарът ти”. Доколко това е вярно или не, е въпрос на личен избор. За момента е факт, че екс-продавалникът е номер едно сайтът за обяви в България.

Google+ Comments