Падат цените на таблетите

Лято е! Хубаво е, жежко и приятно. Макар да превалява, мисълта за слънчевите дни е достатъчна да ни накара да бленуваме отпуска. И ето ме днес на морето, на плажа, под чадъра разглеждам нови я си таблет LENOVO.  Харесах си  сравнително ново, функционално 8″ устройство, което задоволява нуждите ми.

Group of tablets_14Удобството от преносимия таблет е неоспоримо – когато пътуваме, почиваме или вършим работа. Подходящ е за бизнес срещи, конференции, корпоративни обеди и лекционни курсове. Неповторим е при ползване за бърза справка, преглед на файлове и дори четене на книги.

Тенденцията напоследък е спад в цените на таблетите. Завишеното търсене на широкоекранни смартфони, лаптопи-тип Notepad, както и преносими компютри с отделим десктоп засилва конкуренцията. В резултат в порядъка на 200-300 лв. можете да намерите мултифункционален таблет с 3G мобилна връзка и множество подобрения в издържливостта на батерията и ползването на тъч скрийна. С много добри характеристики се появяват и евтините PRESTIGIO и DIVA. По-нататък ще отделя пост, за да дисектирам марките, които ни предлагат много на смешни цени. Каква е разликата? В устройството, издържливостта или допълните приложения? Или само в популярността на качеството на името…

Техниката като цяло поевтинява всеки изминал ден. Още с покупката на устройството то морално остарява. Така че – моят съвет е, когато ви предстои да закупувате техника, да се опитате да предвидите какво ще бъде нивото й на обвързаност с мрежовата обстановка и как ще “стои” в иновативната картина след година или две?

Google+ Comments