Мониторът LG 24MP76HM-S

lgКомпанията LG Electronics представи новата си линия  IPS монитори за 2014-а година, чийто флагман се явява моделът LG 24MP76HM-S. Новият продукт разполага с широк набор от функции, отличава се с уникален дизайн и е в състояние да задоволи доста широк кръг от потребители. Той е минал през заводска калибровка на цветовете и снабден с функциите Reader Mode и Flicker Safe, които осигуряват допълнителен комфорт за очешките очи при работа с него.

Мониторът е направен в корпус без рамка и е монтиран върху прозрачен крак. Страничната част и долният панел на екрана са изработени от сребърна пластмаса, стилизиран алуминий. Във включено състояние се образува елегантна тънка рамка, която подчертава “въздушния” дизайн на устройството. На ръба се намира името на модела, логото на производителя и иконата на клавиша за управление. Също тук е разположен и идикаторът за работа.

За изображението на продукта отговаря AH-IPS матрицата, производство на LG Display, с диагонал  23.8 инча. Според производителите времето за отговор на този дисплей е 5 мс. Използвано е стандартно матово покритие на екрана, но картината, която се получава на практика е идентична с тази на моделите с полуматово покритие.

Всички контролни бутони са сензорни. Те са разположени в долната дясна част, а менюто, което е разделено на две части, е изключително лесно за управление.

Като заключение може да кажем, че LG 24MP76HM-S е идеален монитор за ежедневна употреба с отлична матрица и изящен външен вид. На него може да се работи идеално както в офиса, така и в домашни условия. А снабдяването му с допълнителните функции, за които вече споменахме, прави комфортът за вашите очи пълен – а какво по-важно нещо от това за един екран, пък и за ползвателите му.

 

Google+ Comments