LG представи новата линия телевизори Smart TV на WebOS

lgКомпанията LG Electronics представи на международното изложение за битова техника

CES 2014 в Лас Вегас своята принципно нова платформа WebOS за Smart TV. Операционната система беше въведена през март 2013-а година от Хюлет Пакард, след което беше обновена и внедрена в качество на нова платформа за Smart TV. Новата платформа има цялостен и интуитивен потребителски интерфейс, създадена е на основата на многогодишни разработки и опита на екипа на WebOS. Покрай това тя значително улеснява създаването на нови приложения и опростява съвместимостта на Smart TV с други устройства.

Платформата е достъпна за всички телевизори от новата линия и значително улеснява работата с тях. Това улеснение ще се изразява във възможността леко и непринудено на търсите и да виждате желаното съдържание, свързването на различни устройства, а също така ще направи процеса на инсталация много лесен. Когато за пръв път включите подобен телевизор, на екрана му ще се появи анимационен герой на име  BeanBird, който ще ви помогне правилно да започнете и да преминете процеса на първоначална настройка на устройството. Потребителят трябва само да разклати дистанционното управление Magic Remote или да натисне бутона ОК, за да получи помощ от електронния помощник. Платформата ще ви помогне незабавно да разпознаете кога и какво външно устройство е включено към приемника и ще покаже на екрана изскачащо меню със списък от възможни действия, от които потребителят може да избере нужното.

Една от най-характерните черти на WebOS е новото превъртащо меню Launcher, което е разположено отляво надясно в долната част на екрана. То позволява да превключвате между различните режими на гледане и да работите с мултимедийни файлове от външен диск, без да се налага връщане в началния панел. Това позволява на зрителя едновременно да гледа тв шоу, да играе игри или да сърфира в интернет, докато търси или тегли друго съдържание.

 

Google+ Comments