Asus MeMO Pad HD 7 – почти Nexus, но достъпен

memoАсортиментът от таблети на компанията Asus не е просто голям – той е впечатляващ. Производителят с пълно право може да се нарече експериментатор. В арсенала му има модели от различни формати – и евтини седеминчови мъничета, и популярните десетинчови устройства, и дори гиганти с екран в диагонал 18,4 инча. Днес ще ви разкажа за един таблет от най-разпространения формат.

Моделът е първият конкурент на Asus Google Nexus 7, в хубавия смисъл, така да се каже, на вътрешнофирмената конкуренция. Но цената на MeMO Pad HD 7 е далеч по-ниска. И въпреки че на пръв поглед изглежда един съвсем обикновен таблет, на практика той е един от най-добрите в своя клас.
Външно той прилича много на Nexus, с изключение на задния му панел, който е различен – използвани са цветни пластмасови панели. Цветовото им разнообразие включва бял, син, розов, сив и зелен вариант. Що се касае до очертанията на корпуса – там всичко е типично за тайландците – загладени ъгли, обрамчен с достатъчно широка рамка дисплей.
Що се отнася до производителността – там съвсем естествено пряко влияние оказва това, което е вложено в него: Quad Core процесор с тактова честота 1.2 ГХц и 1 Гб оперативна памет. За обработки на графики в таблета е поставена едроядрената версия на ускорителя PowerVR SGX 544MP, а този чип е достатъчно мощен. Той се използва в конфигурация с две-четири активни ядра и във флагманите, и в бюджетните устройства.
В някои бенчмарк тестове устройството дава по-слаби резултати от Нексус, а в други – по-добри. И с това той заема средни позиции спрямо конкурентите си.
Важно е, че моделът е идеален за ежедновно използване. Той е подходящ за всякакви мултимедийни развлечения, включително и игри. И в гейм режим определено работи доста пъргаво. При тестовете за производителност в игрии, в това число и Real Racing 3 и Dead Trigger, таблетът се показва като една отлична гейм машина, която работи изключително бързо даже и при високи настройки на графиките.
Има две камери – с основната могат да се правят прилични снимки.
MeMO Pad HD 7 има батерия с капацитет около 4000 мАч. Благодарение на нея той издържа до десет часа в смесен режим на използване. А той предполага изпълнение на типично ползвателски задачи, включително и интернет сърфинг, четене на електронни книги и слушане на музика. Геймърите, отдали се на своята страст, могат да се наслаждават на функционалността на устройството около четири часа.

 

 

 

Google+ Comments