Nikon COOLPIX S2700

nikonАко вие избирате първата в живота си компактна камера, със сигурност един от най-добрите избори би бил модел на Nikon. Фирмата е основана преди почти сто години, през 1817 г., и първото нещо, с което се е занимавала, са оптични прибори. Компанията има огромен опит в производството на фотокамери и постоянно внедрява съвременните технологии в своята продукция. През 1997 г. се появи първият цифров апарат COOLPIX-100, с което започва и ерата в производството на такъв тип устройства, позната под същото име. Продукцията й се дели на три класа: S – стилни апарати, L – апарати от начално ниво и P – функционални.

Моделът, който представяме днес, се появи на пазара през есента на миналата година и за кратко време успя да завоюва популярност в средите на фотолюбителите. Отличава се с ярък дизайн и се предлага в шест цвята – сребрист, черен, червен, лилав, син и розов.

Визуално новият продукт малко се отличава от своите предшественици – корпусът му е доста компактен, размерите му са минимални и идеално би се побрал във всеки джоб. Материалите, от които е изработен, са метал и пластмаса.

Разположението на всички елементи за управление е стандартно и сходно с това на другите камери. На предния панел е разположен фирменият широкоъгълен обектив  Nikkor с 6-кратно увеличение, светкавица и подсветка за автофокуса, също и микрофон.

На задния панел се намира 2.7-инчов екран и бутони за управление. Всички елементи за управление са доста удобни и интуитивно разбираеми.

Матрицата на S2700 е направена по технологията CCD. Ефективната резолюция е 16 Мп, а физическият размер на сензора – 1/ 2.3 инча. Диапазонът на чувствителност на матрицата варира от ISO 80 до ISO 3200. С обработката на изображенията се занимава фирменият фирменият професор – EXPEED C2. Той разширява възможностите за запис на видеоклипове, позволява да се снима добре с висока чувствителност, обезпечава отлично качество на изображението. Процесорът добре предава естествените цветове и намалява шума, а вграденият стабилизатор на изображението намалява ефектите от трептенето на фотоапарата, коригирайки движението на камерата и обектите.

Nikon COOLPIX S2700 използва камера с размери 2.7 инча и въпреки неголямата резолюция – 230 000 точки, екранът изглежда добре. Той е ярък и ясен, а благодарение на антибликовото му покритие дисплеят осигурява комфортно гледане дори и при ярка слънчева светлина.

Повечето от функциите са автоматизирани – има 18 сюжетни режима, което позволява автоматично да се установят оптималните настройки за обичайните стилове, ефекти и места на снимане.

Що се отнася до автономността, на сайта на производителя е указано, че с едно зареждане литиево-йонната батерия на апарата може да направи 210 снимки, но ако не се използва светкавица, би могло да бъдат и повече.

В заключение – S2700 е отличен избор, ако търсите компактен, стилен, при това функционален апарат.

 

Google+ Comments