Jeka JK-700

jekaКомпютърната техника става все по- и по-мобилна. Днес на нас, съвременните и няма какво да крием, разглезени ползватели, са ни нужни компактни и удобни устройства, а също и такива, които работят бързо и радват очите ни с външния си вид. Е, и нека не забравяме едно от най-важните неща – ако е възможно, да получим всичко това на една умерена цена. Е, както е известно – ако страшно много искаш нещо, обикновено то се случва.

На пазара вече е факт седеминчовият таблет Jeka JK-700, който може да стане наш дори и при скромно планиране на бюджета. Доколкото моделът принадлежи към бюджетния сегмент, да изискваме от него суперпрозиводителността на флагманите или ексклузивния им дизайн, би било неуместно. Съгласете се, че не е разумно да очакваме от устройство, което струва малко, чудеса. Въпреки това, при един по-внимателен поглед на характеристиките му ще видим, че освен че той е по джоба на много хора, също така за много той ще се окаже добър вариант не само като външност, но и като апаратна база, която е достатъчно мощна, за да се справи с всички таблетни задачи.

Във външния вид на Jeka няма нищо оригинално. Това не е премиално устройство, което задължително трябва да е стилно – представлява неголям правоъгълник с лего заоблени краища, производителите са избрали да го предлагат само в черен цвят.

Качеството на изработката му би могло да се оцени като нелошо, нормално, приемливо.

Дисплеят му е седеминчов и е обхванат от доста широка рамка – размерът е отличен за екран, напълно достатъчен за интернет сърфинг.

В  Jeka JK-700 е поставен едноядрен процесор Rockchip RK2926 с тактова честота 1.2 Гхц. Използва графичният ускорител Mali-400MP1. Обемът на оперативната му памет е 512.

Устройството е пъргаво. Въпреки непретенциозната си апаратна база, то прекрасно се справя с игри – е, вярно не с най-взискателните към ресурсите.

Автономната му работа се подсигурява от литиево-йонна акумулаторна батерия 2200 мАч, която гарантира на сто процента шест часа активна работа.

Като заключение – устройството естествено е далеч от идеала. При все това, имайки предвид привлекателната му цена, той се явява достоен представител на бюджетното седеминчово братство. Ориентиран е към практични хора, които разумно се разпореждат със средствата си.

 

Google+ Comments