Безжични хранилища на данни за мобилни устройства

Sandisk_(3)Флаш паметта на съвременните смартфони и таблети достига 64-128 гигабайта, но понякога даже и те не покриват нуждите на съвременните потребители. Но пък технологиите не стоят на едно място и постоянно правят необходимото за да задоволят потребителските нужди. Така на пазара се появиха такива практични устройство, като Wireless Flash Drive и Wireless Media Drive, влизащи в рамките на серията SanDisk Connect.

Благодарение на тези нови продукти ползвателите вече могат да установяват контакт с всяко свързано устройство на разстояние от около петдесет метра, благодарение на Wi-Fi. Трябва да се отбележи, че представителите на тази линия позволяват да се обединят наведнъж осем устройства, сред които смартфони, таблети, лаптопи и мултимедийни плеъри.

Моделите са снабдени със зарядна батерия, която е способна да издържа до осем часа непрекъсната работа, а самият диск свободно може да предава около пет видеопотока, при това достатъчно ясно.

При Wireless Media Drive има слот, предназначен за смяна на SDHX и SDXC карти, а също така и USB порт, през който се извършва проводният обмен на данни. Flash Drive едновременно предава три медиа потока.

И така времето тече, технологиите се променят, но винаги действа едно и също правило – има ли търсене, има и предлагане. Затова в света на техниката постоянно се появяват такива новости, които са способни да решат проблемите на съвременния човек. А серията, за която днес стана дума, най-добре илюстрира как мрежовите технологии не са застинали и развитието им ще продължава да ни впечатлява с лекотата на решенията и удобството на експлоатацията, както и с възможността да се достигат все нови и нови граници при преноса на информация.

 

Google+ Comments