Новите мрежи за съхранение на данни NAS от Lenovo вече са достъпни

mrejiСпоред данни на OCS новите продукти на китайския технологичен гигант – мрежовите хранилища NAS – вече са факт на пазара на мрежови технологии. И дистрибутиращите партньори вече имат възможност да поръчват устройства по избор от сериите PX и IX.

Запаметяващите устройства са разработени специално за потребителите в ниския бизнес клас, но днес те притежават мощни технически възможности, при това са изключително лесни за настройка, изключително удобни при употреба и с цена, която е напълно достъпна. Хранилищата са способни да обезпечат защита от манипулиране и използване на информация и в локалната, и в разпределителната мрежа.

Продуктите от тези серии могат да обслужват мрежи от различни мащаби – като се започне от малък домашен офис, мине се през малко предприятие и се стигне до крупна компания с филиали.

Но нека да разгледаме някои от моделите от споменатите линии.

Lenovo Iomega IX2 е компактен настолен сървър, снабден с двойно отделение за дискове, с възможност за запълване до шест терабайта. Той е предназначен за използване в неголеми фирми или в разширени домашни мрежи и офиси. С помощта му се получава общ достъп, защита на данните, както и възможност за видеонаблюдение на базовите функции.

Lomega IX4-300D  е настолно хранилище с отделения за четири твърди диска – всеки един с вместимост до три терабайта. С други думи максималната вместимост на сървъра стига до 12. Неговата функционалност също така е разширена – покрай надеждната защита ползвателите имат възможност за управление на файлове и в локалната, и в отдалечената система. Това оборудване е проектирано специално за различни работни групи и домашни мрежи, които са разширени. Също така те идеално се вписват в работата на малки офиси и филиали.

Според плановете на компанията в началото на есента с подкрепата на OCS предстои да се проведе семинар, на който да се изложат подробности за сравнително новите системи NAS. По същото време се планира и мащабно шоу.

 

Google+ Comments