Huawei MediaPad 10FHD

mediaНовият таблет на китайската компания “Huawei” е продължение на развитието на серията MediaPad. Съкращението от трите букви FHD, както може би повечето от вас са се досетили, означава фул хай дефинишън – с други думи, таблетът има възможност да обработва мултимедийни потоци с висока резолюция в пълен обем. По време на представянето си моделът е един от малкото с екран FullHD, с четириядрен процесор, собствена разработка, и с най-добрите габаритни параметри в сравнение с конкурентни устройства. Китайската компания има собствена разработка – SoC HiSilicon K3V2, – която лежи в основата на таблетното устройство и притежава достатъчна производителност за обслужване на системата. Специалистите й са планирали, че благодарение на уникалния процесор, собствен патент, моделът ще бъде един от най-бързите в момента на пускането му на пазара. В крайна сметка обаче се оказва, че поради отсъствието на драйверна поддръжка, някои аналогични конкурентни продукти са по-производителни. Процесорът на китайската компания напълно превъзхожда Тegra3 1,4 Гхц на NVIDIA, но пък за сметка на това отстъпва на двуядрения Snapdragon MSM8960 на  “Qualcomm” и Samsung Exynos 4412.

Но нека разгледаме по-детайлно новия продукт.

Huawei MediaPad 10FHD е с установена оперативна памет –  1 и 2 гигабайта. Навигационният чип на модела позволява той да работи в две сателитни системи – GPS и GLONASS. Работи в мобилни мрежи от четвърто поколение с максимална скорост на сваляне и качване 150 Мб/с и 50 Мб/с. 10-инчовият сензорен екран, изработен по технологията IPS, има плътност от 226 пиксела на инч. Специалното му покритие – Corning Gorilla Glass – защитава дисплея от механични повреди и надраскване. Основната осеммегапикселова камера е снабдена с двойна LED светкавица и автофокус. Има възможност за включване на клавиатура, което може да превънне таблета в десетинчов лаптоп. По това той много напомня на Asus Transformer EeePad.

По думите на производителите, благодарение на специалната технология за оптимизация за икономия на електроенергия, таблетът може да възпроизвежда филми с високо качество в продължение на 7-8 часа. Устройството отлично е опаковано в корпус от алуминиева сплав Unibody. Всички компоненти вътре са закрепени на винтове и при необходимост се поддават лесно на демонтаж. Два вградени стерео високоговорителя произвеждат перфектен звук.

 

Google+ Comments