eXet TB-506 – свръхтънък четец

texetНаскоро петербургската компания Алкател пусна на пазара новия си продукт – електронен четец, снабден с шестинчов екран, изпълнен с помощта на технологията E-Ink.

Комплектът включва и кожена обложка с опция за фиксиране на книги, микро USB кабел и мрежов адаптер.

Дизайнът на книгата веднага привлича внимание към себе си. Минимализмът на оформлението извиква асоциации с продуктите на  Apple. Тънкият корпус е изработен от сребриста пластмаса, а рамката е окантена с лента цвят металик. Качеството на сглобката е впечатляващо. Няма пропуски и луфтове.

Под екрана се намират три групи бутони. В центъра – четирипозиционен кръг, тип курсор. Вляво – двупозиционна елипса, отговаряща за включването, изключването и заключването на книгата, стартирането на автоматичното прелистване на страниците, завъртането на екрана и показването на контекстното меню. Вдясно – симетрично разположени елипси, съдържащи бутони Назад и Меню. Всичките копчета са вдлъбнати наравно с корпуса и на практика са отделени само от сребърен кант.

В долната част има слот за карта micro SD, USB конектор за свързване към компютър и зарядно устройство.

Моделът на практика поддържа всички текстови формати, а също така позволява да се разглеждат и снимки. Функционалността на райдъра е стандартна – страниците могат да се прелистват както ръчно, така и в автоматичен режим, да се променят шрифтовете и да се работи с маркери.

Е, разбира се, има и недостатъци – малко необичайната навигация, не поддържа аудио и не е проектирана за работа с лявата ръка.

Като изключим това обаче, teXet TB-506  определено е бюджетна електронна книга, която си струва парите. В нея няма нищо излишно, но пък изпълнява безупречно преките си функции. Привлекателният дизайн, тънкият и лек корпус, както и поддържането на всички текстови формати я правят идеална за четене както при пътуване и на обществени места, така и в домашни условия.

 

Google+ Comments