Еволюционно: Книга за пиене

Като чуете словосъчетанието “книга за пиене”, какво ви хрумва? Представяте ли си що за книга ще е това? Доста интересна и иновативна със сигурност. И полезна, както се оказва!

Всъщност идеята за този иновативен проект е на д-р Тереса Данкович от университета във Вирджиния, САЩ. Нейната книга за пиене е съставена от определен брой страници, всяка от които представлява филтър, обогатен със сребърни наночастици. Когато прецедите замърсена вода през една от тези страници, тя става абсолютно годна за пиене, като се пречиства от много опасни замърсявания, причиняващи иначе тежки болести. Един лист бихте използвали за около месец напред, а цяла книга би ви стигнала за около 4 години. Интересно е, че върху всеки от тези листове има отпечатани и полезни факти за водата, нейното опазване и съхранение.

Вероятно си мислите, че книгата за пиене изглежда полезна, но ще е твърде скъпа, за да добие популярност. Всъщност не! Нейната себестойност е едва няколко пенита, което я прави изключително евтина, достъпна и неминуемо полезна.

Google+ Comments