Windows 10? На 27 юли?

Windows-All-Versions_o_94090Помните ли този мем, който доста бързо се разпространи преди официалното пускане на Windows 8? Аз го помня и да ви кажа честно доста истина прозира в него.

Бях с Windows 8 около 3-4 месеца на служебен компютър в офиса и макар че свикнах да го ползвам, не мога да каже, че ми допадна особено. Не е пригоден достатъчно за работа на настолни компютри и лаптопи. Прекалено насочен е към тъч технологиите… Обаче ако следваме логиката, би следвало следващия Windows 10 да бъде ок (друг е въпросът къде се изгуби в числовата редица Windows 9, но това само от Microsoft си го знаят).

Та в този ред на мисли попаднах на новина, че на 27 юли ще бъде пуснат безплатен ъпдейт за някои потребители на Windows 7 и Windows 8.1. Ще е достъпен на определен брой пазари в световен мащаб, но не разбрах дали ще стигне и до нашите географски ширини. Новата операционна система ще върне лентата с Менюто (и слава Богу!), ще е по-пригоден за работа с мишка, но също и за тъчскрийн. Ще бъде подобрено качество на много услуги, най-важните сред които са Windows Hello, Microsoft Passport и Windows Defender. Ще видим чисто новия браузър Microsoft Edge, както и версия 2016 на използвания от всички ни Office Packet. Да не забравяме и Cortana, първия в света истински персонален дигитален асистент! Чак ми стана интересно да видя всички тези нововъведения, но нека почакаме, че на думи всичко звучи добре, а реалността често е различна.

Google+ Comments