Фотоапарат Fujifilm за екстремно снимане

finepixКомпанията Fujifilm представи новия си модел FinePix XP 200, който не само е предназначен за снимане при екстремни ситуации, но е и с компактни размери.

Той е изключително подходящ за спортисти и хора, които обичат да запечатват моменти при екстремни ситуации. Благодарение на херметическия корпус, който не пропуска вода, фотоапарата FinePix XP 200 може да снима безпроблемно, докато е потопен изцяло на дълбочина не по-голяма от 15 метра. Също така материала от който е направен корпуса е с повишена здравина и ще защити устройството при падане от височина до 2 метра.

Другото специфично нещо при фотоапарата е защитата от прах и пясък, както и безпроблемна работа при температура до -10 градуса. Матрицата на FinePix XP 200 е 16,4 мегапикселова, а обектива е с 5x оптично увеличение. Оборудван е с дисплей с размер 3 инча, както и със слот за картите SD, SDHC, SDXC.

Фотоапарата поддържа запис на видео във формат 1920х1080 със скорост 60 кадъра в секунда. Снабден е с WiFi адаптер, който позволява обмяната на файлове с компютър или мобилно устройство. Размерите на корпуса на FinePix XP 200 са 116 х 71 х 30 мм, с тегло 232 грама.

Цветовете, в които ще се предлага фотоапарата ще бъдат черен, син, жълт и червен. Продажбите започнат през месец Май, а цената на която ще се предлага ще бъде около 300 долара.

Google+ Comments