Умен часовник Pеbblе

Известният сайт Kickstarter, който, както знаете, реализира различни проекти, стига те да наберат достатъчен брой фенове, които да подпомогнат идеята, реализира още един проект, наречен Pebble. Този проект е за така наречения „умен” часовник, който вече е напълно реално устройство и скоро ще влезе в масово производство.

Самият часовник ще се свързва посредством Bluetooth и ще бъде съвместим с iPhone и Android устройства. Екранчето на часовника е с резолюция 144х168 пиксела, има 3 физически бутона, както и вибрация. Освен, че ще се показва имейли, текстови съобщения, подсещащи бележки, актуална информация за времето, календар, музикална колекция, умният часовник ще може да контролира някои от основните функции на Вашия смартфон, както и ще измерва разстоянието и с колко километра в час се движите, независимо дали вървите пеш или сте с колело.

images

Също така потребителя ще може да променя визията и облика на приложенията, както и на начина, по който ще се показва часът. След като бъде напълно заредена, батерията ще издържи до една седмица.

Всъщност Pebble меко казано е грабнал интереса на потребителите, които са подкрепили проекта и са дарили сума за осъществяването му. Дори се смята, че неговата история е рекорд за сайта на Kickstarter. Само за 6 дни след стартирането на проекта той е събрал 3,4 милиона долара, а на създателя на идеята Ерик Мигиковски са били нужни едва 10 хиляди долара, които се надявал да събере за 5 седмици.

Цветовете, в които ще се предлага Pebble, ще бъдат бял, черен и червен. Цената за брой ще е около 150 долара, като тези, които са направили дарение на сайта, ще получат часовника с отстъпка.

Google+ Comments