GigaByte GSmart Alto A2

gigabyteТаблетфоните – смартфони с огромни екрани – стават все по- и по-популярни. Само преди година това съвсем не беше така и интересът към тях не беше толкова силен. Но днес тези устройства станаха толкова търсени, че вече няма как да наречеш желанието да ги притежаваш чудачество. А докато набирането в армията на фенове на смартфони с големи екрани тече с пълна сила, те ще стават все по-достъпни.

И моделът, който ви представям днес – нескъп, с петинчов дисплей и с поддръжка на две симкарти, се явява доказателство на горното. Въпреки факта, че таблетфони се наричат устройствата с диагонал над пет инча, аз ще причисля GSmart Alto A2 към техния ранг. Въпросът е в това, че той е на границата и по своите експлотационни параметри е именно за тази категория.

Външно апаратът изглежда така, както традиционно изглежда един съвременен смартфон. Симпатичен, в моноблок форм-фактор. По размери много прилича на Apple iPhone 5 и на някои потребители би се сторил тежичък. Но все пак това е сериозна мобилна техника.

Лицевата страна на телефона е заета от петинчов капацитативен TFT дисплей с резолюция 480 x 854 пиксела, който е окантен с доста тънка рамка, така че екранът изглежда по-голям, отколкото е в действителност.

В апарата е използвано традиционното за производителя хардуерно решение – чип MTK MT6572. Процесорът е двуядрен с тактова честота 1.3 гигахерца.

Ако трябва честно да говорим за производителността на A2, то трябва да кажем, че той е доста далеч от рекордните резултати. Въпреки това той не е на нискобюджетно ниво. С обичайните задачи, като игри, филми в HD, работа с офисни приложения, устройството се справя изящно. Мощта на процесора му е напълно достатъчна.

Моделът ще ви позволи да избегнете проблемите покрай едновременната експлоатация на два апарата и ще доведе до сериозна минимизация на разходите за комуникация.

Основната камера с петмегапикселова матрица прави нелоши снимки. Възможностите й се дължат преди всичко на автофокуса и на LED светкавицата.

А звукът от вискоговорителя е доволно мек и чист, което е изключително важно при гледането на филми и слушането на музика. Което прави моделът отличен и за общуване, и за мобилни развлечения, и за работа, при това на ниска цена.

Той е достъпен. Той е многофункционален. Какво повече от това?

 

 

Google+ Comments