HTC One mini

htconeminiИсторията на този апарат съвсем не е сложна и объркваща, дори напротив. Обикновено в процеса на работа над една серия производителят се замисля по какъв начин би могъл да покрие цялата целева аудитория, да зарадва любителите на нестандартното, традиционните потребители, жените… Така се е появила и разновидността mini – много марки правят своите топ модели, след което леко ги умаляват и опростяват, за да се получи апарат с този индекс в името.

И компанията HTC е постъпила така – след като създаде в началото на годината флагманския си модел One, тя разшири серията първо с модела Dual SIM, а после и с умалената версия.

Нека да видим в каква степен този мъник се отличава от топ смартфона и дали е достоен за вниманието на все по-претенциозния съвременен потребител.

Във формата и материала съвсем логично мъникът напълно повтаря своя предшественик – ако ги поставите един до друг няма да забележите никаква разлика, освен, разбира се, размера. Корпусът е алуминиев, като повърхността му е матова и много приятна на допир. Качеството не само на корпуса, но и на отделните детайли е на ниво, а сглобката е отлична.

Екранът е в златната среда – 4.3 инча. Яркостта му е превъзходна – дори и в най-слънчевите дни всичко се вижда. Е, при разглеждането на снимки се получават отблясъци – но май единственото спасение от това е да се купи матова антибликова приставка.

Камерата е качествена и на практика може да снима при всякакви условия. Снимките правят впечатление със своята наситеност и яркост на детайлите.

Процесорът Qualcomm Snapdragon 400 не е от последните разработки, но благодарение на сравнително новия си графичен чип и двете ядра с тактова честота 1,4 ГХц се справя със задълженията си много добре. Петата версия на фирмения интерфейс НТС Sense не е толкова тежка, колкото предшестващата я, и не тормози апарата. При много активна работа, устройството леко загрява, но не достига до температури, които са некомфортни.

Въпреки съкратените си размери, акумулаторната батерия на модела се справя отлично със задълженията си в продължение на цял ден.

Е, ако трябва да отговорим на въпроса, зададен в началото: заслужава ли вниманието ни този миниапарат, отговорът е – да. Най-малкото защото именно такава би следвало да бъде миниверсията на флагмана – повтаряща функциите, очертанията и опита на своя по-стар брат.

 

Google+ Comments