Samsung Galaxy Gear

galaxygearЗа последните години ние видяхме, че “Самсунг” отива много по-далеч в сравнение с другите производители на електроника, когато става въпрос за разширението на асортимента – особено в дела му за умни телефони. Е, продуктът, който ще представя днес, като че ли е взет направо от центъра на бойните действия в тежката война за привличане на нови клиенти и завладяването на нови пазарни ниши. Става въпрос за едно изключително интересно приспособление, първия представител на този вид, съчетал в себе си неостаряващите функции на часовник с необятните възможности на умния телефон. Е, няма как да не сме заинтригувани от този интересен хибрид и да не му обърнем вниманието, което заслужава.

Преди да започнем, е важно да се отбележи, че Galaxy Gear може да се използва само с едно устройство – Galaxу Note 3. Очаква се обаче съвсем скоро от компанията да пуснат обновление на програмното обезпечение и хибридът да има възможност да работи и с други устройства.

Естествено започваме първо с дизайна и може да изчерпим този въпрос съвсем кратко – момчетата, които са отговаряли за това, са успели да му придадат изключително приятен и изискан външен вид. Що се отнася до размера – разбира се, той няма как да е много малък, но ако трябва да сме честни, истинските любители на часовници често носят и далеч по-масивни модели. Затова трябва да отдадем дължимото на дизайна на тази новост, защото той наистина е разкошен.

Дисплеят е 1.63-инчов с активна OLED матрица. Да, разбира се, че ако сравним размера с този на смартфоните, цифрите тук са скромни. Но за интелигентен часовник показателите са на ръба на съвършенството.

Програмното обезпечение е построено на платформата на Андроид, но е опростено и съобразено с размерите на екрана. Поради тази причина няма да ви се наложи да си блъскате главата над него и да го изучавате с часове.

Снабден с едноядрен процесор 800 МХц в съчетание с 512 мегабайта, както може и да се очаква, Galaxy Gear работи безотказно.

Така че, ако сте любители на нетрадиционното, новаторското и екстравагантното –  не му мислете много, това е вашият продукт.

 

Google+ Comments