Камера, която няма да ви се иска да изпуснете от ръце

canoneosЦифрова SLR камера, която няма да искате да оставите вкъщи. Така презентират производителите своя нов продукт – Canon Digital EOS 100D, която се явява логично продължение на линията им за любителски снимащи устройства. И действително – 18-мегапикселовият модел е компактен и изключително лесен за управление. Той е оборудван със същата матрица като своите предшественици, а оптичният визьор, големият сензорен екран и интелигентният режим за сцена ще позволят даже и на тепърва навлизащите във фотоделата бързо и лесно да направят прекрасни снимки и видеоклипове.

Корпусът на устройството е доволно практичен, размери – 116.8 x 90.7 x 69.4 мм – и тежи само 400 г. Изработен е от алуминий и поликарбонатна смола с проводими стъклени влакна.

Апаратът има редица преимущества, които го отличават от неогледалните модели: възможност за поглед на дисплея, сензорен триинчов екран  Clear View II, изключително удобен за използване, хибриден фазово-контрастен автофокус, както и изключително добре разработена система, която подсказва на начинаещите потребители. Отделно от това моделът може да се похвали и с много екстри, които му отреждат една добра позиция при SLR устройствата – извънредно бърз автофокус, фазови датчици, оптичен визьор, възможност за бърза и лесна смяна на режимите за работа, както и оперативно управление на бутоните “на сляпо”.

Заснетият материал се съхранява на SD карта при скорост до четири кадъра в секунда. Да, наистина много от моделите, които не са огледални, предлагат значително по-висока скорост – някои от тях  до десет кадъра в секунда, но пък Canon Digital EOS 100D има друг плюс – стабилния следящ автофокус.

Моделът определено е ергономичен – традиция при този бранд. Всичките му елементи за управление са разположени изключително практично. Например, ако правите репортаж, можете много лесно да следите всичките параметри на снимките, без да се отделяте поглед от визьора.

Впрочем, нека не забравяме и основният мотив за избор на снимащо устройство – качеството на снимките, които прави. И в това отношение може да се постави отлична оценка на производителите. Апаратът работи на нивото на устройство XXXD/XXD линия и до 7D включително и обезпечава аналогично качество на картината.

Апаратът е съвместим с арсенала от фирмената оптика – аксесоари и приставки.

 

Google+ Comments