“Самсунг” пусна телевизор с извит екран

curvedНа специално организирано мероприятие в Сеул компанията “Самсунг електроникс” съобщи, че пуска в реализация нов продукт – OLED телевизор с дъгообразна форма, който на практика бележи следващ етап в развитието на пазара на телевизионно оборудване. Моделът осигурява максимално реалистичен образ, който не губи от качеството си при промяна на ъгъла на гледане. Това е постигнато именно благодарение на иновационната форма на екрана.

Новият модел разширява премиум сегмента на перспективните телевизори на южнокорейската компания, включващ и водещите UHD TV и Smart TV, пуснати през 2013-а. За разработката основен принос имат както водещите инженери на фирмата, така и талантливите дизайнери, които успяват да материализират многогодишния си опит в новото бижу – моделът има безупречно елегантен дизайн и смело може да се определи като най-модерният в хай-тек индустрията. Той притежава впечатляващи функционални възможности и патентовани технологии, с които не може да се похвали нито едно друго конкурентно устройство в света – поддържа Evolution Kit – система за обновяване на хардуера, а също и функция Multi View.

Но нека да разгледаме по-подробно особеностите му, които го правят истинско явление на пазара на телевизионна техника.

На първо място формата, която отстранява дефектите на пикселите и обезпечава безупречно качество на картината. Панелите OLED имат хиляди светодиоди, с помощта на които се получава реалистично и наситено изображение, несравнимо по качество с това на обичайните монитори.

Второ – дизайнът Timeless Arena. Това е отличителната черта на модела – огънатата рамка, обхващаща екрана. Тя повтаря формата на арена. Благодарение на нея собственикът винаги може да разчита на идеална картина без значение къде точно е ситуиран спрямо устройството.

За практичността на продукта в значителна степен допринася и материалът – корпусът от висококачествен метал изглежда и е солиден.

Функцията Multi View е третата екстра на модела – благодарение на нея едновременно могат да се гледат няколко канала.

Не случайно Хенсук Ким, изпълнителен вицепрезидент на подразделението “Визуал Дисплей” на южнокорейския гигант, определя иновацията като начало на нова ера в развитите на тв оборудването.

Остава да го проверим на практика. 🙂

 

Google+ Comments