Когато технологиите се внедрят в работния процес, работата в Хепи върви по-добре

Едва ли ще е изненадващо за когото и да е от вас, ако кажа, че най-успешните компании на света са IT фирмите. Това е най-проспериращият отрасъл в световната икономика в момента и никой от нас не може да оспори подобно твърдение. Известни са ни имената на най-големите IT компании по простата причина, че всеки от нас ежедневно използва техните продукти и услуги.

Ако се загледаме малко по-подробно обаче, ще забележим още една закономерност, за която не всеки се сеща. В останалите отрасли, които не са насочени в областта на информатиката и разработките, най-преуспяващи са компаниите, които отделят ресурси за внедряване на по-модерни технологии в своята дейност.

Waitress-with-table-compressedВземете за пример ресторанти Happy. Работата при тях определено спори и веригата им се е превърнала в една от най-успешните у нас. Ако се вгледаме малко по-подробно, ще забележим, че технологии от най-различен вид се използват ежедневно в различни дейности от работата в ресторантите Happy и това е успешно. Първо, всяка сервитьорка събира поръчката на своите клиенти на собствен pocketbook. Нещо, което ми прави положително впечатление всеки път, когато посещавам някой от ресторантите на Happy – момичетата имат възможност да запишат цялата поръчка на клиента без да се налагат повторения, не се прехвърлят хвърчащи листчета и няма забравени поръчки. С помощна на тези pocketbooks грешките се свеждат до минимум и се ускорява процеса на обслужване. Плазмените телевизори, които се виждат на много места в ресторантите, придават по-модернистичен вид на залите и това оставят у клиентите добро мнение за Happy Bar and Grill. По вкуса на ястията, бързината на обслужването и вида на храната си личи, че стандартите на работа в Хепи са високи и нищо не се претупва.

Много са секторите, в които внедряването на по-добри технологии, помага на компанията да се издигне на по-високо ниво. В шивашка индустрия също се търсят все по-професионални машини, на които да се работи по-бързо и лесно, за да се повиши производителността на труда при работниците. В полиграфическите комбинати и печатниците се закупуват офсетови машини, които дават по-малък процент макулатури, както и машини за дигитален печат, защото са подходящи при по-ниски тиражи.

Има много примери, при които технологиите, ни помагат да сме по-успешни. Високото ниво на професионализъм и работа в Happy е показател, че при тях стратегията е успешна. Съмнявам се който и да е да може да оспори факта, че те са сред лидерите в сферата на ресторантьорството у нас. За много компании ще е добре, ако последват примера им и се насочат към поетапно внедряване на модерни устройства и машини в работния си процес.

Google+ Comments