LG представи най-новите си телевизори

LGLG Electronics със сигурност е една от тези компании, които в най-голяма степен насърчават новите технологии и дизайнерски решения на пазара на телевизорите от ново поколение. На изложението IFA 2013, което се проведе в Берлин, фирмата показа широк спектър от съвременни тв приемници, които възпроизвеждат изображение с изключително високо качество, притежават стилен и изискан дизайн и са оборудвани с иновативни технологии. В линията влизат извитият CURVED OLED телевизор, GALLERY OLED, усъвършенстваният 84-инчов ULTRA HD TV, а също така и далеч по-достъпните 55- и 65-инчови телевизори ULTRA HD.

“Ние смятаме, че изложението е прекрасна възможност да покажем на потребителите в Европа и по целия свят нашия стремеж да бъдем лидери на телевизионния пазар от следващо поколение. Ние сме горди, че първи в света успяхме да представим огънат и ULTRA HD телевизори и ще продължим да разширяваме и да усъвършенстваме нашите модерни технологии в тази област” – сподели с присъстващите Хевис Квон, президент и генерален директор на компанията.

Преди няколко месеца LG първа показа огънатия си модел на друг водещ международен технически форум – CES 2013 – и днес той вече е достъпен за потребителите в Южна Корея, Щатите и Германия. Устройството откри нов етап в развитието на индустрията за развлечение в дома. Специфичната форма на дисплея му напомня IMAX екран и осигурява комфортно гледане с максимален ефект на присъствие. Благодарение на фирмената технология WRGB OLED моделът позволява да се гледа образ с висок коефициент на контрастност, което осигурява по-дълбок черен и по-ярък бял цвят, отколкото при устройствата, използващи RGB технологията. Покрай това екранът подсигурява и точност на цветопредаването, независимо от това къде в дома е ситуиран приемникът или пък какво е нивото на осветеност в помещението.

Истински фурор на IFA 2013 произведе и новата разработка на фирмата – 55-инчовият GALLERY. Това е първият OLED телевизор, който позволява да бъде монтиран на стена. Елегантната художествена рамка съдържа 2.2-канални високоговорители. А специалният режим позволява на потребителя да създава слайд шоу от репродукции на шедьоври на живописта и лични фотографии, когато приемникът не се използва по предназначение.

През изминалата година приемниците на фирмата получиха редица престижни награди и сертификати от авторитетни организации за различните си модели.

 

 

Google+ Comments